امروز برابر است با :2 دی 1403

شاخه های مهندسی برق-الکترونیک

مغز متفکر و مبتکرا انسان است که در سبقتی بی سابقه خالق علومی جدید مانند کامپیوتر و الکترونیک و شبکه های اطلاعاتی و….است و تا حدودی او را با نوعی ترس کاذب مواجه ساخته است. شاید داستان رباطی را شنیده باشید که در قرن 19 میلادی سازنده خود را به اتش کشید.
اما پس از گذشت 2 قرن دیگر اکنون در قرن 21 میلادی شاهد تاثیر بسیار عمیق این علوم به ویژه الکترونیک در عرصه زندگی بشر هستیم.هر یک از ما حتی اگر صاحب یک زندگی اجتماعی بسیار ساده باشیم از زمانی که چشمهایمان را باز می کنیم خواه نا خواه با وسایل الکترونیکی سرو کار داریم. چراغ خواب- ریش تراش- قهوه جوش… تا عظیم ترین ژنراتور هاو توربینها مواجه هستیم.
به یاری ایزد منان سهی و تلاشی در جهت معرفی قسمتی بسیار کوچک از دنیای الکترونیک و پیشرفتهای ان خواهیم داشت.

شاخه های مهندسی برقالکترونیک
1) الکترونیک(انالوگ-دیجیتال)
2) ارتباطات(انالوگ-دیجیتال)
3) سیستم های قدرت power system
4) کنترول سیستم ها(انالوگ-دیجیتال)control system
5) تئوری شبکه های الکترونیکی network theory
6) مهندسی پزشکی biomedical enjineering
7) پردازش سیگنال های دیجیتال digital signal processing
8) ابزار دقیق instrumentation
9) تئوری میدانهای الکترومغناطیس
Electro-magnetic(EM)field theory
10)الکترونیک حالت جامدsolid state electronic
11)هوش مصنوعی Artifitial inteligence

فرکانسهای رادیویی:
امواج رادیویی با داشتن بلند ترین طول موج و کمترین بسامد و کمترین پالس در هر ثانیه مهمترین راه برای ارسال اطلاعات بین وسایل کنترل از راه دور و دستگاههای مادر محسوب میشوند.امروزه به صورت گسترده در هواپیماهاو هلیکوپتر هاو برجهای مراقبت- ارسال قمر های مصنوعی- ارسال اطلاعات به شبکه های ماهوارها و ارسال انواع مکالمات مورد استفاده قرار می گیرد.

الکترونیک مدرن:
مفاهیم بنیادین فیزیک هسته ای که شامل فوتون- کوانتوم انرژی- پدیده فتو الکتریک و …. الفبای الکترونیک مدرن را تشکیل می دهند. مهمترین کاربرد این شاخه از الکترونیک تولید قطعات با ویژگی های متفاوت و توانایی های خارق العاده در منتاژ برد های الکترونیکی محسوب می شود.برای مثال دیود به عنوان قطعه یکسو کننده جریان امروزه به صورت گستردهای در زمینه منتاژبردهای اکترونیکی مورد بحث قرار گرفته است.

میکرو الکترونیک:
طیف گسترده امواج الکترو مغناطیس- قدرت و پالس انها در هر ثانیه مفاهیم اولیه این زمینه را تشکیل می دهند. گاما- ایکس- فرا بنفش- فرو سرخ- امواج رادیویی دامنه گستردهای از موارد استفاده را در پیش پای انسان قرار داده است.

هوش مصنوعی:
مهمترین و جذاب ترین بخش از شاخه های مهندسی برقالکترونیک محسوب می شود.انجام کلیه کارهای زندگی انسان از موارد سادهای مانند جارو زدن- تا کنترول قمر های مصنوعی- انجام اعمال جراحی و .. تعریفی کامل برای نشان دادن گستردگی این رشته خواهد بود که در دو بخش R- vision وR-motive مطرح خواهد شد.

تازه ها:
محصولی از شرکت intel 875P
Cpu:socket 478
Chipset:intel 875p + ich5R
Fsb:400/533/800MHZ
Memory:4/DIMM Dual DDR400 ECC/NON-ECC memory
Expansion:(1)AGP 8X-(5)PCI-(1)CMR(chaintech Multimedia Riser)
Audio:7.1 cH(VIA ENVY 24PT) w/ spdif out
Dual lan:PRO/1000CT NETWORK CONNECTION &REALTEK 10/100 MB
IDE:ATA100
S-ATA RAID:2.S-ATA150 w/RAID
IEEE 1394:3. IEEE 1394

قابلیتها:
1) قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی اختصاصی اینتل که مو جب افزایش قابل توجه راندمان همانند یک سیستم دو پر دازنده ای می شود.
2) پشتیبانی از سریعترین فر کانس موجود برای پردازنده های اینتل
3) بهرگیری از تکنولوژی اینتل برای کاهش تاخیر در مبادله اطلاعات بین پردازنده و حافظه به منظور افزایش بازده
4) پشتیبانی از حافظه هایECC مساوی است با سرعت و بازده بالاتر
5) پشتیبانی از سریعترین نوع حافظه با معماری 128 بیت برای رسیدن به حداکثر سرعت.
6) دارای سریعترین رابط گرافیکی با پهنای باند 2.1 گیگا بایت در ثانیه- معادل با دو برابر AGP4X
7) این پورت به شما امکان انتقال اطلاعات را با سرعت 480 مگا بایت در ثانیه می دهد.

طراحی و مدلسازی مدارهای دیجیتال VERILOG HDL

سرعت- دقت و سادگی زبانهای توسیف سخت افزار انقلاب بزرگی را در زمینه طراحی دیجیتال ایجاد کرده است. از بین این زبانها زبان برنامه نویسی verilog یکی از ابزارهای بسیار قوی برای توصیف سخت افزار دیجیتال می باشد. این زبان به دلیل شباهت زیاد به زبان برنامه نویسی C از مقبولیت بالایی برخوردار است.
علاوه بر سهولت یادگیری این زبان دارای قابلیت کارکرد موازی است که درمدلسازی مدارهای دیجیتال ضروری می باشد. نر م افزارهای شبیه ساز قادرند مدار مدلسازی شده به کمک این زبان را با دقت و سرعت بسیار بالایی شبیه سازی کنند.
طراح به کمک این زبان قادر است ساختار سلسله مراتبی لازم برای مدار دیجیتال را ایجاد کرده و ان را در چهار لایه مختلف از نظر خلاصه سازی تو صیف کند .در بالاترین لایه تنها عملکرد و الگوریتم رفتاری مدار مستقل از نحوه پیاده سازی ان توصیف شده و در پائین ترین لایه عملکرد مدار به کمک کلید های الکترونیکی توصیف می شود.
علاوه بر این به کمک توابع سیستمی اماده طراح به راحتی می تواند نتایج شبیه سازی را ذخیره کرده یا بر روی صفحه نمایش دهد و یا در صورت نیاز توابع دلخواه خود را ایجاد کند.

به کمک ساختارهای مو جود در این زبان می توان برای بررسی صحت عملکرد مدار مدلسازی شده از انواع روش های تست استفاده کرد. با برنامه نویسی مناسب و به کمک ابزار های سنتزی مدار تو صیف شده قابل پیاده سازی بر روی سخت افزار واقعی است.این سخت افزار می تواند مدارات دیجیتال قابل برنامه ریزی FPGA/PLD با مدارهای مجتمع با کاربرد خاص ASCI باشد . قابلیت مدلسازی اخیر این زبان را قادر ساخته است تا مدار را در شرایطی معادل با شرایط فیزیکی مدلسازی کند.
زبان توصیف سخت افزار verilog یکی از دو زبان استاندارد مورد تائید انجمن بین المللی مهندسی برق و کامپیوتر IEEE می باشد. این انجمن با معرفی استاندارد جدید VERILOG-2001 قابلیت بیشتری را به این زبان اضافه کرده است.

اشتراک گذاری